Mä oon ollut koko viikonlopun agilitykisoissa talkoilemassa, joten koirien lenkitys on jäänyt siihen tuntiin per päivä. Tänään ennen Kertun jatkoryhmän treenejä ei ehditty ulkoilla yhtään, ei edes sitä 40 minuutin kävelyä bussipysäkiltä Kivikkoon. Niinpä Kertulla oli alkuun virtaa vaikka muille jakaa. Ajateltiin tehdä alkuun vain pelkkä loppusuora ja vetää sillä liiat energiat pois, mutta suoraan juokseminen oli ihan liian tylsää ja pieni koira sinkoili radalla putkesta toiseen. Päästiin lopulta tekemään oikeaa rataakin, kun liiat energiat oli ensin tyhjennetty juoksentelemalla vähän sinne ja tänne.


12.6..jpg
Jatkoryhmän rata mustat neliöt.

Kokeilin aluksi kakkoselle ohjausta takaakiertoon, mutta kaikessa energisyydessään Kerttu sinkosi suoraan nelosputkeen. Otin sitten pakkovalssin, joka toimi lopulta hyvin kun vaan menin tarpeeksi keskelle ja kauas esteestä, jotta ehdin ohjata putkeen. Kolmosen ja nelosen välille persjättö, samoin edestä leikaten vitoselle. Kerttu haki vitosen ihan sairaan hyvin! Kutonen oli oikeasti samansuuntaiseseti seiskan kanssa, myös ne Kepkep osasi lukea tosi hyvin. Loppusuora ei oo meillä vielä ihan täysin hallussa, mutta etupalkalla saatiin Kerttu irtoamaan ilman, että kääntyi kyselemään ohjeita.

Loppuun tehtiin Kertulle vielä täysikokoista keinua, aluksi sitä vähän jännitti, mutta autettiin laskemalla keinu hiljalleen ja namittamalla, viimeisellä toistolla laskettiin keinua jo Kertun oman painon avulla. Erityisen iloinen olin kontakteista. Silloinkin kun Kerttu epäröi ja teki keinulla uukkarin, niin se jäi ja otti itsenäisesti kontaktit. Vihdoinkin sille on uponnut päähän mitä pitää tehdä ja se myös malttaa olla steppailematta liikaa. Super!

Lounakin pääsi vähän treenaamaan loppusuoraa. Tehtiin aluksi putken takaa, sitten seiskan takaa, ja lopuksi kutosen kautta. Kutoselta seiskalle vaatii vielä tosi selvän ohjauksen, täytyis muistaa, että Louna on tehnyt niin vähän agilityä, ettei se vielä osaa lukea rataa yhtä hyvin kuin Kerttu. Eteenmeno oli kuitenkin joka kerta ihan sairaan hieno! Kuollut lelu (vinkupallo) toimii sillä palkkana ihan mielettömän hyvin. Tehtiin myös vaikeita putkikulmia, jotka ei tuottanut Loupalle mitään vaikeuksia. Se hakeutuu putkiin erittäin hyvin mistä suunnasta vaan. Vauhtia riitti myös, joten olen tosi tyytyväinen Lounan suoritukseen.