Kertulla oli omat aksatreenit Kivistössä. Halliympäristöstä häiriöityminen on alkanut laskea ja hepuleiden määrä sen mukana. Tänään Kertun tekemisissä oli ainakin tän hallikauden ajalta jotenkin paremmin keskittymistä itse asiaan. Ehkä itsekin olin enemmän kärryllä siitä mitä teen. Tarkoitus oli pitää valssitreenit, mutta itsellä oli aika huono päivä, joten ajattelin tehdä helppoa ja hauskaa, jotta jää hyvät fiilikset treeneistä.

Aluksi tein eteenlähetystä yhdellä hypyllä. Lähempää meni hyvin, kauemmalta matkalta yritti kiertää. Kielsin ja Maija pelasti palkan maasta. Parin kerran jälkeen Kep alkoi sitten arpoa, että voiko tästä odottamisesta edes lähteä liikkeelle, saako tuota hyppyä hypätä, mitä me tässä edes ollaan tekemässä. Yksi korjaus ilman rimaa ja vähän lyhyemmältä matkalta pari onnistunutta suoritusta riman kanssa. Pitää tehdä eteenlähetystreenejä enemmän esteillä.

Tehtiin myös pientä pätkää Maijan valssiradasta. En tosin tainnut valssata kertaakaan, vaan tein vaan persjättöä.  Aika samat jutut mulle muistettavaksi kuin aiemminkin. Eli pitäisi luottaa enemmän siihen että Kep menee minne sen käskee ja antaa ohjeet ajoissa, eikä jäädä varmistelemaan edellistä estettä. Varsinkin vika pätkä (neljä estettä, mutta me edetäänkin hitaasti) meni tosi hienosti. Vähän hallilla ja varsinkin kotimatkalla mietin, että olisi siihen perään voinut tehdä vielä yhden vedon, jossa oltaisiin suoritettu myös se seuraava hyppy ja putki, mutta ajattelin sitten kuitenkin, että ehkä parempi olla ahnehtimatta ja jättää treenit sellaiseen mielentilaan, missä kummatkin haluaisi tehdä vielä vähän lisää.

Lopuksi ihan pikkaisen kokeilin Kertun kanssa tokoilua. Se osaa perusasennon käsiavulla ja seuraamiseen lähdön, eli kovin pitkälle ei olla vuodessa ehditty. Viime aikoina oon tosin huomannut, että välillä Lounan kaukotreeneissä myös Kerttu tekee taustalla maahan-istu-vaihtoja käskyjen tahtiin. Mä olin jo vannonnut, etten ikinä tuu tekemään siitä tokokoiraa (koska se on vaan niin Kerttu), mutta vähän kuitenkin kutkuttaisi ajatus siitä, että jos kuitenkin vaikka yhden kerran veisi sen Lounan alkeet/jatkoryhmään katsomaan mitä siitä sanotaan. Sillä on kuitenkin niin huikean hieno ja intensiivinen kontakti ja ne 2-4 seuruuaskelta mitä se osaa ottaa ovat aika hienoja. Sen jälkeen se tosin alkaa sitten pikkuhiljaa vinottamaan ja edistämään, mutta onhan se jo alku. Ja kun tokokin on vaan niin koukuttavaa!