Nää Charlotten treenit pidettiin kyllä jo ennen juhannusta, mutta mitäpä pienistä. Eli kolmannet ja viimeiset treenit ennen ohjattujen treenien kesätaukoa menivät seuraavasti.

Aloitettiin paikkamakuulla (2 minuuttia). Kävin pari kertaa palkkaamassa, palkkauksen väli oli aika pitkä. Charlotte käveli lopussa Lounan puoleista sivua tosi lähelle koiraa, minkä Louna kesti hyvin. Vähän katseli, mutta ei äännellyt tai liikkunut muuten.

Sitten tehtiin kaksi sarjaa perusasentoa häiriössä. Charlotte tuli lähelle, kutsui Lounaa ja käskytti sitä. Itse en toistanut mitään käskyjä, kehuin ja palkkasin vaan tiheästi. Ainoa kerta kun Louna lähti, oli kun C yritti antaa namia. Heti korjaus. Tokalla toistolla Louna selvästi pysähtyi katsomaan, että oliko tää sallittua. Tosi hyvin pysyi, varsinkin kun ottaa huomioon, ettei olla koskaan ennen tehty tätä. Pitäisi tehdä tätä joskus vapaamuotoisissa/yhteistreeneissä.

Tehtiin myös sosiaalista palkkausta. Ollaan harjoiteltu tätä muutenkin tosi paljon, Louna palkkautuu hyvin. Hyvänä ja mieleenpainuvana ohjeena jäi, että koira on aktiivinen kun ohjaaja on passiivinen, eli koiran tulee hakea huomiota ohjaajalta, eikä toisinpäin. Yhdessä vaiheessa Lou meinasi lähteä joko Charlotten koiraa tai jotain lintua katsomaan, mutta otettiin liinasta kiinni ja tuli sitten takaisin.

Tehtiin ekaa kertaa myös ruutua. Vietiin koiran kanssa namialusta ruutuun, raahattiin koira pois ruudusta, katsottiin ruutua, "Missä ruutu on?" päästettiin koira irti (Ruutu!) ja sitten itse vielä perään antamaan ruutuun viimeinen nami namialustalle. Tätä kolme kertaa. Mikä vauhti! Louna haukkui koko matkan pois ruudusta, koska onhan se nyt ihan väärin, että mennään muka pois päin namista! Charlotte sanoi, että se saa kyllä haukkua siinä, koska ei kuitenkaan hauku muuten suorituksen aikana, tai yleisestikään treenatessa. Hyvä niin, koska en tiedä miten sen olisi tuosta hiljaiseksi saanutkaan. :D

Sillä välin kun toinen koirakko teki ruutua, me pujoteltiin seuraamalla kahdeksikkoa. Käännöksissä pitää palkata tiheään, eikä seuraaminen niissä ole kovin hyvää/tiivistä/oikeapaikkaista. Tätä meidän pitäisi tehdä paljon lisää.

Loppuun vielä loput kaukot. Ensin katsastettiin tuo s-i, jonka tekniikka meillä oli nyt hallussa. Sitten siirryttiin seiso-maahan liikkeeseen. En ollut kokeillut aikaisemmin, mutta rauhallisella namiavulla oli helppo ja liikerata löytyi heti.

Hyvä mieli jäi nuistakin ohjatuista treeneistä. Summattuna C:n treenit ovat olleet tosi hyödyllisiä. Paljon uusia harjoituksia, ajatuksia ja intoa treeneihin. Toivottavasti syksyllä jatketaan.