Toisin sanoen en keksi otsikoita.

Kerttu treenaili taas Tattiksella alkeiskurssia. Ekaksi tehtiin rengasta, jota oltiin tehty pari kertaa kevään/loppukesän treeneissä kutsumalla. Tänään aloitettiin alusta sheippaamalla ensin alhaalta kiinni olevalla renkaalla ilman kehikkoa. Tai miten ikinä se termistö meneekään. Kerttu alkoi oikeastaan heti tarjoamaan läpimenoa ja teki hienosta, vaikka vaihtelin paikkaa renkaan ympärillä kaikissa kulmissa ja otin etäisyyttäkin. Sivukulmat oli aluksi vähän häh, mutta nekin se tajusi heti kun menin vähäksi aikaa lähemmäksi. Siirryttiin seuraavaksi kehikossa olevaan roikkuvaan renkaaseen, joka oli vähän vaikeampi. Kerttua houkutti vähän mennä renkaan ja kehikon välissä ja tässä mun piti olla lähempänä rengasta eikä K kestänyt vielä lähetyskulmien vaihtoa. Mutta hyvä alku siis kumminkin.

Pussissa Mari piti aluksi pussin suuta auki ja laski sitä pikkuhiljaa ja Annina palkkasi pussin päässä. Kaksi vikaa toistoa pussin suu oli kokonaan maassa ja Kerttu haki sisäänmenon hyvällä vauhdilla eikä sitä tarvinnut sille suuremmin näyttääkään. Super!

Lopuksi meillä oli vielä luento kepeistä ja kontakteista. Keppiluento oli mulle aika tuttua juttua, muistiin voisin laittaa (ihan yleisestikin koulutuksen kannalta), että seuraavaan vaiheeseen on hyvä siirtyä kun 80% toistoista on onnistumisia. Olin jo päättänyt opettaa kepit pääasiassa 2x2 menetelmällä ja tänään sain vahvistusta siihen että se on meille ainakin alkuun varmaan se paras tapa. Kujakepit houkuttelis kanssa, mutta 2x2 on ehkä helpompi treenata näin alkuun myös itsekseen hallin ulkopuolella. En oo vaan saanut aikaiseksi, koska keppien hankkiminen on ollut sellainen en saa aikaan-projekti ja treenipaikan löytäminen Kalliosta mielenkiintoista. Mutta ehkä mun tekosyyt vois loppua tänkin osalta ja voin valloittaa vaikka Tokoinrannan kentän keppeineni. Tuleepa ainakin häiriötreeniä.

Kontakteissa oon ajatellut Kertulle puomille 2on2offia ja A:lle juoksukontaktit. 2on2offin Kerttu oikeastaan osaa kotona korokkeilla, tosin mun pitää vielä yleistää sitä lisää uusille alustoille. Ongelmana on itse puomi, joka on Kertun mielestä ka-ma-la. Kontaktien siirto puomille vaatii varmaan ensin sen, että sheippaa tai muuten näyttää Kertulle sen että puomin päälle voi ylipäätänsä astua... A:n juoksukontaktien opetuksesta mulla ei oo vielä kauheesti käsitystä, mutta niistä kuulee lisää sit joskus kun niitä lähetään opettamaan. Keinua varten mun on pitkään pitänyt alkaa opettamaan bang gamea jo kotona, mutta en oo saanut aikaiseksi. Se voi olla vaikka meidän viikonlopun kotitreeniteema.

Olen myös saanut jonkinlaisen valaistumisen Kertun palkasta. Sille ei voi olla aksassa liian hyvää namipalkkaa, koska muuten se menee siitä kierroksille, ei pysty keskittymään ja on vaan mun kädessä kiinni. Sen ihan norminappula on ainakin tällaisessa sheippaavassa ja aivoja vaativassa treenissä paras, koska silloin se jaksaa paremmin keskittyä tekemiseen. Ja koska se on tollainen ahne paskianen, niin se nappulakin on sille aivan sairaan siisti palkka, mutta ei kuitenkaan hajota sen pakkaa täysin. Myös lelu-projekti on edennyt jonkin verran. Ollaan nyt siinä vaiheessa, että K ottaa narupallon suuhun ja tekee pienen nykäisyn ennen palkkaa. Tästä sit edetään a) pidempään vetämiseen, b) maasta nostoon, c) kauempaa hakemiseen ja palautukseen ja d) lopulta toivottavasti sit kunnon leikkipalkkautumiseen.

1.jpg
Kerttukin oli viikonloppuna Haltialassa rumine valjaineen.