Eilen käytiin aamupäivästä nollaamassa torstain kaaos-seuruu. Aloitettiin leluseuraamisella. Katsoin itse eteenpäin (!), mutta syrjäsilmällä katsoin että tiiviisti tulee ja kontaktiakin piti. Sitten alkoi sataa, mutta jatkettiin vaan tuohon meidän kulmapulmaan, eli tötsien kiertoon. Itse otin pari rauhoittavaa henkäisyä, mielikuvittelin reitin, sallin kunnon palkkausajat ja sen jälkeen hetken ajattelutuokion, että mihin suuntaan jatketaan. Hyvin meni. Seuraaminen ei ollut mitään erinomaista, koska noita käännöksiä ei olla juurikaan tehty ja Lounalla ei meinaa tuollaisessa pysähtelyssä vire pysyä. Mutta meni kuitenkin huomattavasti puhtaammin ja nätimmin kuin torstaina.

Mulla on nykyään ongelma liikkeessä palkkamisessa. Opettelin sen oikean käden palkkaamisen, mutta nyt en enää osaa palkata vasemmalta. Enkä oikealta liikkeestä, vaan palkkauksen ajaksi täytyy pysähtyä. Mä olen ilmeisesti sellainen ihmistyyppi, joka osaa vain yhden motorisen toiminnon kerrallaan...

Tehtiin myös pertsaa. Oikealle käännöksiä, taaksepäin askelia ja suoraan sivulle askelia. Taakse- ja sivuaskelia en ole ennen tehnyt Lounan kanssa, hyi minua. Käännökset sujuvat, askelissa se sai vähän kiinni ajatuksesta, mutta pitää nyt alkaa treenaamaan niitä lisää. Mun pitäisi vielä häivyttää viimeisinkin käsiapu, jotta Lou hakisi oikein asennon täysin itse.

Lopetettiin siihen. Kiva oli huomata, että sade ei haitannut Lounan menoa. Kiva oli myös huomata, ettei viereisestä koirapuistosta kantautunut haukku sekoittanut pakkaa, eikä myöskään koirapuistosta purkautuva viiden hengen sakki, joka pakeni sadetta. Jeejeejee.

Lähdettiin siitä sitten vielä lenkille ja loppulenkistä, kun koira oli vähän vähemmän energinen ja jaksoi kuunnella tarkemmin, otin vielä jäävistä seisomista ja maahanmenoa sekaisin lelu- ja namipalkalla (heittäen taaksepäin). Pari kertaa stiplasi ja teki mitä aikaisemmin oli tekemässä, mutta loppua kohti alkoi selvästi kuuntelemaan ennen pysähtymistä.

Tänään pidettiin Keskuspuisto-vapaapäivä. Eli harjoiteltiin sivistyneitä koiraohituksia ja nätisti odottelua kun emäntä otti paljon erikoisia kuvia ystävistään. Lisäksi Louna harjoitteli käy siihen mummolassa sillä välin kun tein siellä salaatin ja muutenkin yleistä vierailua. Huomenna ajattelin palata treeneihin ihan vaan sillä, että palkka tulee siitä, että Louna tulee omatoimisesti seuraamaan/ottamaan kontaktia, nada mas.