Pitkän tauon jälkeen palasimme Kertun kanssa agilityn maailmaan. Meillä oli mennyt alkeiskurssin toisen osion viisi ekaa kertaa ohi emännän seikkailessa merellä ja ottamassa kivoja näytteitä kenttäkurssilla, joten vähän jännitti mitä tästäkin tulee. Jännitys osoittautui turhaksi ja Kerttu oli tosi hyvä ja nätisti käyttäytyvä pikkukoira koko treenien ajan. Ei edes rähissyt kellekään missään vaiheessa, tai kauheasti välittänytkään muista koirista. Tai no poislähtiessä piti vähän, kun ei itsehillintä enää riittänyt.

Aluksi tehtiin kahden hypyn sarja, jossa eteenlähetys ja takaaleikkaus esteiden välillä. Vähän välillä otti häiriötä viereisen kentän putkiin syöksyvästä Unosta, mutta pysyi kuitenkin paikallaan lähdössä, vaikka katse vähän harhailikin. Kerttu on nopea koira, jonka kanssa pitää kärsivällisesti odottaa sitä hetkeä, kun se on keskittynyt eteenpäin (katse ja asento suoraan kohti menosuuntaan) ennen kuin sille antaa käskyn mennä esteille. Muuten se lähtee vähän minne sattuu ja suoritus menee häsläykseksi. Sitä hetkeä pitää myös vahtia aika tarkkaan ja reagoida siihen nopeaan, sillä vilkkaan koiran kanssa se hetki menee aika nopeasti ohi. ;)

Tokaksi tehtiin putkirallia. Vastakkain siis kaksi putkea kaarella ja niiden välistä mentiin kaheksikkoa persjätöllä. Kerttu meinasi vähän varastaa putkiin ja palasi heti palkkauksen jälkeen juoksemaan kahdeksikkoa ihan itsestään ilman mitään ohjauksia. :D Siitä piti sitten vähän huomauttaa, että hei me ollaan täällä kyllä yhdessä. Mun ohjauskin sujui hyvin, mitä nyt vahingossa tein kerran valssin persjätön sijaan. Lopuksi otettiin mukaan vielä kolmas putki sivulle, johon ohjaus kauempaan päähän ja saatiin tehtyä viiden esteen sarja vauhdikkaasti. Itselle muistutus, että pitää juosta koiran tahtiin sinne esteelle, jotta se keskittyy siihen esteeseen, ei mun kiinniottamiseen.

Seuran talvitreeniaikataulut. Kerttu treenaa torstai-iltaisin aksaa pentu/alkeet-ryhmässä ja Louna sunnuntai-iltaisin tokoa alkeis/jatkoryhmässä. Jännää päästä Lounan kanssa ihka oikeisiin tokotreeneihin, kun ennen ollaan tehty pääasiassa vaan omalla porukalla. Lisäksi ollaan menossa Lounan kanssa ehkä myös seuran rallytokoon ja Kerttu (ja/tai Louna) pääsee treenaamaan aksaa myös maanantaisin Maijan kanssa jakamallamme vuorolla. Ja ois kiva kehitellä vähän jälkitreenisuunnitelmiakin vielä näin syksyksi, mutta ehkä pitäisi myös jättää vähän aikaa muullekin elämälle koiraharrastuksen lisäksi. :D